Iedereen heeft naai-frustraties. Ik ook.

Hier mijn meest voorkomende frustraties op een rij

Natuurlijk gaat ook bij mij niet altijd alles zoals ik zou willen. Bij elk project heb je momenten dat je het even niet meer ziet zitten. Dit zijn mijn meest voorkomende frustraties.

1. De lockmachine wil niet

Je hebt van die dagen dat de lockmachine niet doet waar hij voor gemaakt is. Begrijp me niet verkeerd, ik het een superding en zou hem voor geen geld willen missen. Maar soms… Dan wil hij niet mooi strak, of knapt een draad. En als er een draad knapt ben je zo een half uur verder voor hij het weer fijn doet. Sommige draden zijn niet moeilijk in te rijgen, maar die knappen natuurlijk nooit..

2. Niks kunnen vinden

Ik denk dat dit zeker een gedeelde eerste plaats verdient. Ik ben best een georganiseerd type, maar als ik in een project zit…..
Eenmaal helemaal opgezogen door mijn te maken kledingstuk ben ik altijd kwijt wat ik net nodig heb. Mijn dubbele naald, een bepaalde kleur garen, mijn schaar, mijn tornmesje. En als dit eenmaal in de kamer is raak ik het moeilijk kwijt. Stom, want voor de rest ben ik alles kwijt! Echt mega irritant!

3. Mijn eigen schuld fouten

Dit zijn vaak fouten doordat ik geen geduld heb. Ik heb dan niet goed gespeld waardoor de boord niet overal pakt, heb niet goed gelezen of niet vooruit gelezen… Wil te snel waardoor ik niet enkel de bovenkant stik (en nog erger lock).. Het meest frustrerende van deze frustratie is dat het mijn eigen schuld is…

4. Niet snappen wat ze bedoelen

Ik moet zeggen dat dit wel beter wordt, maar in het begin had ik hier veel last van. Dan wilde ik een patroon maken zoals het in het tijdschrift omschreven stond en kwam er niet uit. De beschrijving was erg onlogisch of klopte naar mijn gevoel niet. Zelfs een paar keer gehad dat het patroon echt niet klopte! Na een hoop gevloek zijn er nu zaken die ik bij het knippen van het patroonpapier al check en ik gebruik niet alle bladen meer. Bovendien volg ik vaak mijn eigen manier en gebruik de patronen enkel voor het patroon en kijk niet meer naar de beschrijving.

Te weinig stof.

Als ik naar stof ga kijken, doe ik dat meestal niet met een project in mijn hoofd. Als ik dat doe, kom ik de juiste stof namelijk niet tegen. 😉

Ik koop stof omdat ik het mooi vind en de hoeveelheid gok ik dan. Meestal heb ik te veel stof maar het gebeurd ook wel dat ik net niet genoeg heb. Bij een vertrouwd patroon pas ik het patroon dan iets aan, maar dit gebeurd eigenlijk altijd bij een nieuw patroon.

Niet het patroon kunnen vinden wat ik zoek.

Ik moet zeggen dat deze frustratie voornamelijk van toepassing is voor kleding voor mezelf. Ik vind voor de kinderen erg veel mooi en leuk, maar ben voor mezelf veel kritischer. Voor deze momenten is 200 jurken wel een erg mooi boek.

https://www.bruna.nl/boeken/200-jurken-9789401426947?channable=e11996.OTc4OTQwMTQyNjk0Nw&gclid=CPS8wunZltICFW4W0wodfJgGjg

Hierin staan manieren om je eigen jurk samen te stellen uit veel verschillende mogelijkheden.